TEMIDDEN VAN DE MOEILIJKHEID LIGT DE MOGELIJKHEID

Albert Einstein

BLOG: Relatietips voor de vakantie

Wat genieten we allemaal van deze lekkere warme zomer! En wat is het heerlijk om lekker met het gezin op vakantie te gaan!

Helaas brengt vakantie met het gezin ook extra stress met zich mee. Tijdens de vakantie lopen irritaties sneller op. Je hebt hoge verwachtingen, bent op elkaar aangewezen en het is moeilijker om even afstand van elkaar te nemen. In Nederland zijn er dan ook meer echtscheidingen aan het einde van de zomer dan in de andere maanden van het jaar.

Wellicht helpen deze tips om de vakantie toch op een ontspannen manier door te komen!

Tip 1: Maak vooraf plannen
Bespreek vooraf met je partner en/of de kinderen de planning voor de vakantie. Zorg dat ieder hierbij een deel van de tijd kan doen wat hij of zij leuk vindt.

Tip 2: Neem een extra dag vrij voordat jullie op vakantie gaan
Je kan dan op je gemak de voorbereidingen voor de vakantie treffen, waardoor je minder gespannen vertrekt.

Tip 3: Bouw rust in
Zorg ervoor dat jullie niet van de ene activiteit naar de andere moeten rennen, maar dat er ook tijd is om even niets te doen.

Tip 4: Neem de tijd voor jezelf
Spreek met elkaar af dat je per dag ieder een uurtje voor jezelf hebt. Neem dan even fysiek afstand van het gezin, door bijvoorbeeld een stukje te lopen, ergens een kopje koffie te drinken of op een rustig plekje je boek te lezen.

Tip 5: Geef elkaar complimentjes
Spreek je waardering uit voor kleine dingen die de ander doet. Zeg bijvoorbeeld ‘wat lief dat je een kopje koffie voor me hebt gemaakt’, of ‘ik vind het heel leuk om te zien hoe enthousiast je met de kinderen speelt’.

Tip 6: Maak je niet druk om kleine dingen
Wees mild naar elkaar en reageer niet op alle kleine irritaties. Bedenk voordat je iets zegt of je het waard vindt om ruzie te maken.

Veel plezier en een fijne vakantie!!

"LIFE IS NOT WAITING FOR THE STORM TO PASS, IT'S ABOUT LEARNING TO DANCE IN THE RAIN"

(Vivian Greene)

MFN Register Mediator ADR NIP Schilden CRKBO KVSS
Website door Buro TARGET