TEMIDDEN VAN DE MOEILIJKHEID LIGT DE MOGELIJKHEID

Albert Einstein

BLOG: Minder rechtszaken

Vorige week las ik in de Volkskrant dat het aantal rechtszaken in 2017 is gedaald. Conflicten worden steeds vaker op een andere manier opgelost dan via de rechter, bijvoorbeeld door mediation. Het is goed om te lezen dat de deskundigheid van mediators in Nederland steeds beter wordt en dat meer mensen de weg naar de mediator weten te vinden.

Soms spreek ik mensen die nog geen idee hebben wat mediation inhoudt. Ook wordt regelmatig gedacht dat je alleen bij een mediator terecht kan als je door een rechter wordt doorverwezen of dat mediation alleen geschikt is bij vechtscheidingen. Gelukkig is dit niet het geval!

Mediation is een laagdrempelige vorm van conflictbemiddeling waarbij de deelnemers niet afhankelijk zijn van de beslissing van een ander (zoals de rechter), maar waarbij zij zelf beslissen wat goed voor hen is. De mediator helpt hen belangrijke onderwerpen te bespreken en te achterhalen wat voor beiden belangrijk is. Uiteindelijk beslissen de deelnemers zelf welke oplossingen passend zijn.

Iedereen kan zelf een mediator benaderen, bijvoorbeeld om een echtscheiding op een goede manier af te wikkelen en daarbij een ouderschapsplan en/of convenant op te stellen. Kies wel voor een MfN- en/of ADR-erkende mediator en ga na wat de specifieke kennis en ervaring van de mediator is! Dan weet je zeker dat hij of zij op een goede manier is opgeleid en past bij jouw specifieke situatie.

 

Bron: Volkskrant

 

"LIFE IS NOT WAITING FOR THE STORM TO PASS, IT'S ABOUT LEARNING TO DANCE IN THE RAIN"

(Vivian Greene)

MFN Register Mediator ADR NIP Schilden CRKBO KVSS
Website door Buro TARGET